Προώθηση Ιστοσελίδων (Google Adwords)

Πετυχημένες καμπάνιες προώθησης ιστοσελίδων μέσω του Google AdWords

Με τον όρο SEO, όπως εξηγήσαμε σε άλλο άρθρο, εννοούμε όλες εκείνες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε μια ιστοσελίδα ώστε αυτή να βελτιστοποιηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης ώστε να μπορούν ευκολότερα να προσεγγίζουν το περιεχόμενό τους ανάλογα με την λέξη – λέξεις της αναζήτησης και να βρίσκεται όσο το δυνατόν ψηλότερα σε αυτές.

Παράλληλα με αυτές τις εργασίες η εταιρεία μας σας παρέχει τη δυνατότητα να ΄΄τρέξουμε΄΄ μια καμπάνια από το πρόγραμμα AdWords το οποίο λειτουργεί από τη μεγαλύτερη και πιο γνωστή μηχανή αναζήτησης, της Google. Αποτελεί ένα σύστημα διαφήμισης στο ιντερνετ με χρέωση ανά ΄΄κλικ΄΄ (Pay Per Click). Όπως ήδη θα έχετε παρατηρήσει οι επί πληρωμή διαφημίσεις εμφανίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις σε μια σελίδα αναζήτησης πάνω και δεξιά από τα άλλα αποτελέσματα.

Για να εμφανιστεί μια ιστοσελίδα, και για τις λέξεις κλειδιά της, στους χώρους διαφήμισης του Google AdWords θα πρέπει να καθοριστεί ακριβώς το σύνολο του χρηματικού ποσού που διαθέτουμε για την καμπάνια. Το πραγματικό κόστος ανά κλίκ καθορίζεται από το bidding system της Google και ανάλογα με τις επιλογές μας και φυσικά από παράγοντες όπως ο ανταγωνισμός της λέξης – κλειδί και της ίδιας της σελίδας. Η Google παρέχει εγγυήσεις για την απόδοση της διαφήμισης και την επισκεψημότητα της σελίδας σας.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης διαφήμισης είναι αρκετά και άμεσα. Η ιστοσελίδα σας θα ξεκινήσει άμεσα να εμφανίζεται για τις λέξεις κλειδιά στις πρώτες θέσεις των αναζητήσεων, ενώ δεν απαιτούνται αλλαγές ή τροποποιήσεις στη δομή ή τον κώδικα της ιστοσελίδας. Μπορούμε να καθορίσουμε το χρονικό διάστημα εμφάνισης καθώς και να στοχεύσουμε ακριβώς το που μπορούν να φτάσουν οι επισκέπτες σας. Τέλος η Google παρέχει άμεση λήψη στατιστικών στοιχείων ώστε να προσαρμόζουμε ανάλογα την καμπάνια μας.

Από την άλλη τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης επιλογής έχουν να κάνουν με το ίδιο το κόστος, και το γεγονός ότι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε είναι σημαντικά περιορισμένο λόγω της μη εμπιστοσύνης στις επί πληρωμή διαφημίσεις. Η εταιρεία μας έχει την γνώση και την εκπαίδευση να δημιουργεί στοχευμένες και επιτυχημένες καμπάνιες μέσω του Google AdWords προωθώντας έτσι τις σελίδες των πελατών μας.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τα έργα μας με την ποιοτηκή δουλειά, της ομάδας προώθησης, έχουμε καταφέρει να κατατάξουμε τις ιστοσελίδες που αναλαμβάνουμε στις πρώτες σελίδες των μεγαλύτερων μηχανών αναζήτησης.